Firm Breathes New Life Into Old Tannery Building | Facility Executive - Creating Intelligent Buildings

Life sciences company Red Nucleus has moved into a newly redesigned space for its U.S. headquarters.


https://facilityexecutive.com/2017/05/firm-breathes-new-life-into-old-tannery-building/
Life sciences company Red Nucleus has moved into a newly redesigned space for its U.S. headquarters.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Firm Breathes New Life Into Old Tannery Building

Life sciences company Red Nucleus has moved into a newly redesigned space for its U.S. headquarters.

Firm Breathes New Life Into Old Tannery Building | Facility Executive - Creating Intelligent Buildings

workplace design
Red Nucleus new U.S. headquarters in Yardley, PA

Business owners looking to set up shop have many options these days, and not just in commercial office parks. Increasingly, older industrial buildings are now fair game. Illustrating the point, Joshua Zinder Architecture + Design (JZA+D) recently completed the U.S. headquarters for Red Nucleus, a company that provides learning solutions for the life sciences industry. JZA+D’s workplace design for Red Nucleus carved out of the interior of a former tannery building in Yardley, PA, that dates back to 1902. The building once used for treating leather now houses a modern workplace. The spacious 68,000 square foot office space include a conference room, private offices, and an expansive open plan.

The project called for demolishing the existing interior, exposing structural timbers, and building mechanicals, which the firm incorporated into the new interior design to make the building’s history a part of the character of the new offices. Contemporary furnishings and casework mingle with original masonry walls and timber ceilings, while carpet tiles and splashes of bright red are illuminated by wall-length suspended lighting fixtures and plentiful natural daylight.workplace design

To accommodate gatherings of the whole company, JZA+D inserted a large-scale stadium bleacher area, with colorful cushions for informal seating. The space saving bleacher-stair feature creates a dynamic spot for relaxing and breakout sessions, and also serves as a stairway to the mezzanine lounge/recreation room and workspaces. The space underneath these bleacher-stairs was used to create a kitchenette for the Red Nucleus headquarters.

workplace designTo make room for this feature, the architects removed part of the second floor that had been added to the building previously, restoring the space to its original, airy double-height condition. This opened up the space to benefit from its original, full height windows, too.

“The new offices for Red Nucleus provided us with an opportunity to make bold choices within an adaptive reuse project,” says founding principal Josh Zinder. “Reimagining The Tannery as a high-performing workplace, we strove to find ways to combine modern and historic sensibilities.”

Suggested Links:

You Might Like:

LEAVE A REPLY